Historie

Skibsbygning startede på Thurø i 1853.

Aage Walsted købte grunden i 1949, og har siden bygget omkring 200 både, mest sejlbåde og mindre racing både som Drager og 5,5 meter.

Siden sidst i halvtredserne er der bygget luksusbåde på værftet.

Samarbejdet med den dansk/amerikanske konstruktør K.Aage Nielsen og senere Sparkman & Stephens spillede en afgørende rolle for værftet i fremtiden. Der blev nu bygget både til kunder i hele verden.

Aage Walsted

Med sin baggrund som møbelsnedker og bådebygger, etablerede Aage Walsted, Walsteds Baadeværft i 1949 i en alder af 27 år. Med blot 2 ansatte startede værftet med at bygge Juniorbåde og joller.

Det tog ikke lang tid for bådejere at opdage den skønhed de nybyggede både havde. Kort efter blev både Drager og 5 meter bygget på værftet.

I 1953 var Aage Walsted både respekteret herhjemme og i udlandet, og havde ry for smukt og solidt arbejde. Men så skete det der ikke måtte ske; byggehallen brændte. Værftet blev dog hurtigt genopbygget, og med en betydelig større hal, hvor der nu kunne bygges større både.

Aage Walsted sagde i 1963:
Vi lægger vægt på ned til mindste detalje, at gøre arbejdet af en sådan kvalitet, at vi ikke alene kan være det bekendt, men også være stolte af det.